Preneseno u cijelosti sa starog weba.
 

Bilo je samo pitanje vremena kada će Unije, otok ljepote i vinogradarstva, dobiti izbor kakav zaslužuje. A što više pokazuje duh jednog otoka i njegovih ljudi od malih, kartonskih krivotvorina koje svakog ljeta razašiljamo diljem svijeta ne bi li svima pokazali kako baš mi ljetujemo na najljepšem mjestu. A Unije tu stvarno imaju što pokazati. A ako se po razglednicama otok poznaje, Unije su za sva vremena zaštićene od najezde dosadnih turista.

Zbog toga, pokrenuli smo izbor za najljepšu razglednicu koja Unije predstavlja u najboljem svjetlu. U rubrici “Haec non intellego” koja prati svaku od natjecateljica, stručnu ekspertizu izradili su povjesničari umjetnosti sa Suska koji će Vam olakšati percepciju važnosti i naglasak vrijednosti svake od njih. One koje smo odabrali tek su mali dio svega što se na otoku nudi, a željno očekujemo i Vašu pomoć.

Glasajte za svog favorita između mnoštva pažljivo i nadasve maštovito dizajniranih umjetnina. Birajte pažljivo i nemilosrdno jer će najljepša od njih biti pretvorena u mural kojim će se naposljetku ukrasiti ruglo od Velih stijena.

Jedna slika govori više od tisuću riječi, a razglednica još i manje.