Ekološka akcija čišćenja podmorja Unija – uvala Maračol

1 Utorak, 11.06.2013

Tijekom vikenda 18.-19.05.2013. odvijala se akcija čišćenja podmorja Unija, točnije uvale Maračol.

Nositelj i organizator akcije je Ronilački ekološki klub HVIDRA iz Zagreba, predvođen predsjednikom i glavni organizatorom projekta Georgom Tadićem, uz podršku VMO Unije i pokroviteljstvo od strane ZAKLADE ADRIS.

U akciji je sudjelovalo 14 ronioca Kluba opremljena posebnom ronilačkom opremom koji su na Unije došli sa plovilom iznajmljenim na Lošinju.

Akciji su se priključili i mještani Unija te članovi Udruge Obala naših unuka iz Rijeke  – 10 članova ekološke sekcije sa posebnim plovilom na Unije je došlo direktno iz Rijeke. Članovi Udruge, pod vodstvom Vlatka Ignatovskog i Senke Manestar, čistili su priobalje uvale Maračol.

Akciji se pridružilo i 8 ronioca iz Osijeka koje se nalaze na obuci u Ronilačkom centru Zapovjedništva specijalne policije MUP RH na Lošinju (voditelj Damir Banković).

Tijekom trajanja Akcije ronioci su iz mora izvadili više od 2 kubika raznog smeća (12 vreća). Bilo je svega i svačega, a ponajviše stakla i plastike, dok su ostali sa obale je uklonili čak oko 5 kubika smeća, 26 vreća, pretežito plastičnih boca i vrećica. (1 vreća=150 l)

Udruga Obala naših unuka već više godina, 10–tak dana u mjesecu srpnju, uz pomoć VMO Unije, na Unijama organizira čišćenje priobalja, te vrlo uspješne ekološke i likovne radionice za djecu. Ovom prilikom najavljujemo akcije u periodu 14.-21.07.2013. prema planu i programu za 2013.godinu.

Vijest o akciji objavljena je i na portalu Morsko prase – Zajednička eko-akcija na Unijama.

Zahvaljujemo gospođi Senki Tomljanovic Manestar (Udruga Obala naših unuka) na poslanim informacijama i fotografijama!

1 odgovor na "Ekološka akcija čišćenja podmorja Unija – uvala Maračol"
  1. Pajo napisao:

    Baš je super kako ste organizirani!

napišite komentar

301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.