Katastrofalno loša zdravstvena skrb na Unijama

0 Ponedjeljak, 21.10.2013

Članak o katastrofalno loše organiziranoj zdravstvenoj brizi na Unijama donosi Andrea Šitum na svom portalu Naturala.hr.
Cijelu priču detaljno je istražila, i kako sama kaže, izuzetno se potrudila što više zadržati objektivnost u pisanju, što joj je bilo posebno teško s obzirom da je subjektivno i sama jako uključena u tu tematiku. Na članku je radila jako dugo, trudeći se doći do svih činjenica, a dodatni poticaj bila je tragedija koja se početkom ovog ljeta dogodila Pini, tragedija kakva se nikada više ne smije dogoditi.

Organizirala je i potpisivanje peticije te vas ovim putem pozivamo da svojim klikom doprinesete ostvarenju njenog cilja: Hitno osigurati bolju zdravstvenu skrb na otoku Unije!

Cijeli članak pročitajte na portalu Naturala.hr:

Dobru dušu Giuseppea (Pina) Rakovca, koji bi svakog proljeća potegnuo iz Švedske do Unija, strastvenog ribiča, zaljubljenog u život i Unije, svi smo voljeli, te nas je vijest o njegovoj smrti početkom ovoga ljeta više nego neugodno iznenadila. Sedamdeset četverogodišnji se Pino, nakon odigrane kartaške partije s prijateljima, odjednom srušio.

U pomoć su mu vrlo brzo priskočile dr.med. Magda Bebek-Nadalin, spec. reumatologije imedicinska sestra Katarina Krsmanović te su ga oživljavale više od sat vremena. Helikopter koji ga je možda i mogao spasiti nikada nije stigao, nije stigao niti brzi gliser, a na intervenciju je doplovio sporiji gliser Marino nakon sat i pol. Liječnici hitne službe samo su mogli konstatirati smrt.

– Nitko ne bi smio umrijeti nedostojanstveno – podijelila je, u svom emotivnom govoru, na Zboru građana Unija u srpnju ove godine dr. Med. Magda Bebek-Nadalin, spec. reumatologije. – Nisam imala na raspolaganju osnovna sredstva koja bi mi omogućila dostojanstveno oživljavanje pacijenta, a u ambulanti nas je dočekala jedna jedina ampula adrenalina i to ona kojoj je istekao rok trajanja prije tri godine– dok je dr. Magda govorila, nije bilo osobe kojoj oko nije zasuzilo, ali znali smo svi u tom trenutku – slučaj Pina Rakovca nikada se više na Unijama ne smije ponoviti… (http://www.naturala.hr/slucaj-unije-koliko-vrijedi-zivot-na-hrvatskim-otocima/2378/)

Još nema komentara.

napišite komentar

301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.